De ce lemn?

V-ati dorit vreodata ferestre care imita PVCul sau aluminiul? Atunci de ce sa alegeti o fereastra din aluminiu sau plastic care doar imita structura lemnoasa, cand puteti alege cel mai elegant material disponibil: lemnul.

De ce lemn

Aspectul natural
Un material sintetic (aluminiu sau PVC) nu va putea oferi niciodata ferestrei aspectul deosebit, modern, cald si natural pe care il confera lemnul. Lemnul este ales, de asemenea, deoarece creaza o atmosfera naturala, intima si se potriveste oricarui stil arhitectonic.

Durata de viata
Tehnologia de stratificare a lemnului, toate etapele parcurse de acesta de la copac pana la fereastra precum si finisajele de calitate duc durata de viata a tamplariei din lemn stratificat la aproximativ 50 ani.

Rezistenta in timp si la intemperii
Experienta noastra a aratat ca ferestrele din lemn stratificat intrec orice asteptari: daca sunt intretinute corespunzator ele pot rezista chiar si in conditii termice si climatice excesive.

Dar trebuie retinut ca lemnul este un material de constructii organic, care traieste, si din aceasta cauza el trebuie intretinut cum se cuvine.

Etanseitatea ramei
Apa nu patrunde prin fereastra in interior, chiar si la ploi cu debite foarte mari. Rama de lemn este echipata cu cel mai performant sistem de scurgere in exterior al infiltratiilor de apa.

De ce lemn

Calitatea finisajului
Lacurile nu se exfoliaza si nu se decoloreaza. Tamplaria nu necesita lacuiri sau vopsiri sezoniere. Finisajele sunt special create pentru exterior, ecologice, hidrodiluabile si foarte rezistente la apa si expunere solara.

Dupa durata de garantie de 5 ani, fereastra poate fi refinisata profesional foarte usor la fata locului sau in vopsitorie.

Bariera termica
Ramele foarte groase asigura o bariera termica totala. Indiferent de temperatura din exterior, in interior ferestrele si usile Benglass pastreaza temperatura camerei dumneavoastra.

Deoarece lemnul are excelente calitati de izolator termic, ferestrele cu tamplarie din lemn nu sunt afectate de temperaturile extreme si sunt mult mai putin susceptibile la fenomenul de condensare decat alte tipuri de tamplarie pentru ferestre.

Deformarea minima
Tehnologia de stratificare a profilelor impiedica deformarea ferestrelor in timp, cum se intampla cu lemnul netratat. In cazul lemnului, fortele care actioneaza in sensul deformarii se anuleaza reciproc.

Feroneria performanta.
Ferestrele sunt echipate cu feronerii moderne, foarte performante.

Potentialul tehnic constructiv.
In comparatie cu alte sisteme de tamplarie (AL sau PVC), lemnul stratificat este flexibil ca si forma si dimensiune, putand fi folosit in constructia de structuri complexe, solide, portante, integral din lemn si sticla fara a fi necesara folosirea altor structuri metalice suplimentare pentru ramforsare.